Bir süredir ertelediğim et suyu yapma girişimini sonunda gerçekleştirmiş bulunuyorum. Mutlu ve huzurluyum.Marketten alınan bulyon denilen çeşidini inatla kullanmıyorum, her ne kadar katkı maddesi içermiyor denilse de , içime sinmiyor, evde kendi hazırladığınız gibi olur mu?
Etsuyu'nun mutfakta geniş bir kullanım alanı olduğu için hakettiği ilgi ve alakayı görmesi gerektiğine inanıyorum.Yapılışı zaten oldukça basit, tencerede kaynama süresi 3-4 saat olduğu için zaman alıyor ancak kendi kendine kaynayacağı için o esnada siz istediğinizi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 kg. dana kemiği
1 adet havuç
200 gr. maydanoz
1 diş sarmısak
1 defne yaprağı
3-4 tane bütün karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet soğan
1 limon
Yapılışı :
- Fırınınızı 225 derecede ısıtın, iyice yıkayıp kuruladığınız kemikleri, soğan,havuç ve dilerseniz kereviz ile birlikte 45 dakika/1 saat boyunca rosto edin.(ben bu sefer brokoli ekledim kereviz yerine)
- Rosto edilmiş sebze ve kemikleri büyük bir tencereye alın, üzerine yıkayıp 4'e kesilmiş limonu, sarmısak, maydanoz, defne yaprağı tuz ve karabiberi ekleyin.
- Üzerine 1 litre soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın, kaynadığı an da kısık ateşte 4 saat pişirin.
- Kaynama esnasında oluşan köpükleri bir süzgeç/kepçe yardımı ile süzün.
- 4 saat sonunda tüm malzemeleri süzerek et suyunu saklama kaplarınıza alabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder