İşte hem çok pratik, hem çok lezzetli çorbalardan biri daha...Nane ile kabağın bu kadar uyumlu olabileceğini düşünmezdim. Bu çorbayı hoş sunumu ile misariflerinize ikram edebileceğiniz gibi, çocuklarınıza da gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz.İçindeki herşey son derece besleyici ve doğal.Ben bu sefer içine buzdolabında kalan birkaç ufak parça brokoliyi ekledim, isterseniz sadece kabaktan da yapabilirsiniz ya da benim gibi bir parça brokoli/brüksel lahanası ya da enginar ekleyebilirsiniz.
Malzemeler - 4 Kişilik
4 adet orta boy kabak
200 gr ayıklanmış nane yaprağı
75 gr. süt kreması (marketlerde satılan kremaların 1/4'ü)
1 yemek kaşığı sıvıyağ (ben fındık yağı kullandım)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
500 ml. su
100 ml. et suyu
Servis ederken:
20 gr. Keçi peyniri
1-2 adet Kurutulmuş domates
Yapılışı
- Kabakları ve nane yapraklarını iyice yıkayın, yaprakları kurumaya bırakın ya da salata kurutucunuz varsa kurutun.
- Kabakların kabuğunu soyup, diklemesine ikiye kesin, sonta da küpler halinde doğrayın.
- Bir tencereye sıvıyağı ekleyip,10 dakika boyunca kabakları kavurun.
- Nane yapraklarını da ekleyip 5 dakika daha kavurun ve su ile et suyunu ekleyin.
- 15 dakika sonra (burada kıstas kabakların iyice yumuşamış hale gelmesidir), altını kapatıp,ılınmasını bekleyin.
- Ilıklaşmış karışımın suyundan bir parça alıp,küçük bir kapta kıvama getirdiğiniz kremaya ekleyin ve bir çatal yardımı ile pürüzleri yok edin.
- El blendırı ile tenceredeki karışımı püre haline getirin.Kıvamı beklediğinizden koyu ise biraz daha ılık su ekleyerek ve blender ile karıştırarak dilediğiniz kıvamı yakalayabilirsiniz.
- Karışıma , hazırladığınız kremayı, tuzu ve biberi ekleyip 10 dakika daha pişirin.
- Servis ederken tabağın ortasına madalton şeklinde kestiğiniz keçi peynirini ve ufak parçalara ayırdığınız kurutulmuş domatesi ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder