Ben kalıp olarak standart bir şekil/boy kullanmadım, tarifim ile 25-30 adet arası kurabiye elde edebilirsiniz.
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 3 portakal
- 1 portakalın suyu
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı ceviz içi ( ne çok ince ne çok büyük parçalar halinde olmalı)
- 1/4 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 150 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Genişçe bir kabın içine 3 portakalın kabuklarını rendeleyin, şekeri de ekledikten sonra elinizle bir süre ovun.
Ufak bir kısım portakal şeker karışımını ayrı bir kaba alın ve kanara koyun.
Geniş kaptaki karışımın içine, tereyağını, unu,kabartma tozunu,ince kıyım cevizi, portakal suyunu ve 2 yumurtanın birinin akını kenara ayırarak kalanını ekleyin.
Ele yapışmayan ama aynı zamanda yumuşak olan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Hamuru bir merdane yardımı ile 1/2 cm-1cm arasında açın ve istediğiniz kalıbı kullanarak parçalara ayırın.
Kenarlarını önce yumurta akına, sonra portakal-şeker karışıma bandırıp üstelerine daha iri kıyılmış olan cevizlerden serpiştirin ve fırına verin.
15-20 dakika içinde kurabiyeleriniz pişmiş olacaktır, zamanlamaya dikkat, portakal kabukları yanabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder