4 Haziran 2010 Cuma

Yabanmersinli ve Cevizli Kurabiye


Zor bir durumdayım.Rejimdeyim ve içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir yemek yapma isteği var. Büyük bir aile de değiliz, en çok arkadaşlarımız faydalanıyor bu durumdan. Ben de çok memnun oluyorum, hem paylaşabildiğim için hem de daha çok fikir alma şansım olduğu için. 
Bu arada yemek derken yanlış anlaşılmasın, öyle semizotu, ıspanak falan değil, kekler, börekler, kurabiyeler yapmak istiyorum.Hatta itiraf edeyim bugün çok ciddi bir şekilde ıspanaklı kol böreği yapsam mı diye düşünmedim değil, hamuru elde açaraktan hem de !!
 Bugün de işte böyle bir enerji ile mutfağa girdiğimde aslında ilk aklıma gelen Limonlu Kek yapmaktı ancak sonra uzun zamandır yapmadığım bir tarifi denedim böyle evde kalan az biraz yabanmersinini de değerlendirme şansım olacaktı. Tarif oldukça pratik, yarım saatte sıcacık kurabiyeleriniz servise hazır.

Malzemeler (yaklaşık 20-25 adet kurabiye için)

1 su bardağı un
1/2 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı esmer şeker
1 adet orta boy yumurta
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özü
80 gr. tereyağı
100 gr. yabanmersini
80 gr. ceviziçi
80 gr. bitter çikolata
1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı
  • Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
  • Teflon tavada, ufak parçalara ayırdığınız ceviz içlerini ufak bir parça tereyeğı ile 5 dakika kavurun.
  • Büyük bir kap içinde, un, tam buğday unu, kabartma tozu ve karbonatı karıştırıp, eleyin.
  • Diğer bir kapta, limon rendesi ve esmer şekeri karıştırıp elinizle ovun. Burada iki önemli nokta var; limon kabuğunu önce başka bir kaba rendeleyip sonra şekerin içine atmayın.Limonu rendelediğiniz kaba şekeri ekleyin ki, aromasını diğer kapta bırakmasın. Diğer konu ise ovalama işlemine, tüm şeker ıslanıncaya kadar devam edin.Şekerde kuru bir alan kalmamalı.
  • Oda sıcaklığına gelen tereyağını ve tuzu şekerli karışıma ekleyip mikserle orta derecede 10 dakika çırpın.
  • Oda sıcaklığındaki yumurtayı ve vanilya özünü ekleyip 5 dakika daha çırpın.
  • Mikseri kapatıp, karışımı unlu karışımın içine aktarıp tahta bir kaşıkla homojen hale getirin.
  • İçine kavurduğunuz ceviziçlerini, yabanmersini ve gelişigüzel ufak parçalara ayırdığınız bitter çikolataları ekleyin.
  • Önceden pişirme kağıdı ile kapladığınız fırın tepsisine, bir kaşık yardımı ile 5'er cm aralıklarla dökün.
  • Kenarları altın rengini alana kadar pişirin (yaklaşık 10 dakika).
  • Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

0 yorum:

Yorum Gönder