30 Nisan 2010 Cuma

Pırasa Sufle

Pırasanın da suflesi mi olur demeyin..Uzun bir süredir değişik yemekler yapmaya merak sardım, tabiki eski Türk mutfağı tatlarından vazgeçmem olanaksız ancak yeniliklere de açık olmak lazım. Bu yemeği dün kendimiz için yaptım, birkaç kez de verdiğim bir davet için hazırlamıştım, çok beğenilince sizlerle paylaşmaya karar verdim. "Cook Book Style" adlı yemek kitabından adapte edilmiştir, ben bazı şeyleri ekleyip çıkardım, sonuç harika oldu.

Malzemeler - 4 Kişilik
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 30 gr. tereyağı
  • 150 ml. sebze suyu
  • 80 ml krema
  • 2 çorba kaşığı un
  • 250 gr. pırasanın beyaz kısmı (ince dilimlenmiş hali ile)
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet defne yaprağı
  • bir tatlı kaşığı muskat
  • 3 adet sarısı ve akı ayrılmış yumurta
  • 3 yemek kaşığı çedar peyniri
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen fındık/mısır)
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Yapılışı :

Tereyağını bir tavada eritip, ince kıydığınız pırasaları yumuşayıncaya kadar pişirin.

20 cm.lik bir sufle kabını ya da tek kişilik 4 adet sufle kabına sıvı yağ sürüp, galeta unu serpin.
Fırını 180 derecede ısıtın.

Bir tencerede sebze suyu, un ve kremayı karıştırıp, içine bütün bir soğanı, defne yaprağını ve muskatı ekleyin, karışım ağırlaşıncaya kadar pişirin.

Soğanı ve defne yaprağını çıkarıp, iyice çırptıgınız yumurta sarılarını terbiye ederek ekleyin (sürekli çırparak)

3-4 dakika daha pişirdikten sonra, sosun içine kavurduğunuz pırasaları, peynir,tuz ve biberi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Karışım soğuduktan sonra, içine iyice çıptığınız yumurta aklarını ekleyin ve sufle kaplarına paylaştırın.

Altın rengini alana kadar pişirdikten sonra hemen servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder